marcinekwld, teraz się przyjrzałem tej rej. może przyłożył w jakiś hak tylko w poprzedzającym aucie, albo płot, bo tragedii raczej nie ma z nią. A odcieniowo raczej nie da nic się powiedzieć, bo foty słabe i auto umyte. Wiadomo , cudów w tym wieku i zajechaniu nie ma co się spodziewać po takim aucie, kręcone blaty to norma, a historii raczej nie zweryfikujesz. Moje zdanie jest takie - szukać nawet innej marki, salon polska z pełną historią, można czasem takie perełki po dziadkach dorwać, ale to wymaga czasu. :P
"Będzie pan zadowolony"...
Zwiń
X
-
"właściciele" samochodu zabecelowali za regeneracje sprawnych alternatorów dwa razy w ciągu 24 godzin
Zamieszczone przez Agamek12Właśnie sobie patrzę na program w TVN Turbo i... kuźwa, jak można tak okradać ludzi...?
Zacznij zadawać pytania, które pokażą, że się znasz na tym co robią, wykopią Cię na zbity pysk z warsztatu, bo nie jesteś ich ulubionym klientem.
Nie ma czegoś takiego jak przyzwoitość!Pozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Komentarz
-
-
Do tego siłowy demontaż alternatora łomem, rurą, jakimś kluczem. Demontaż obudowy filtra powietrza przy pomocy wyrywania.
W drugim warsztacie propozycja wymiany klocków i tarcz przednich za jakieś przechore pieniądze z jednoczesnym stwierdzeniem, że obecne hamulce są w fazie agonalnej (gdzie faktyczne zużycie to może 50%)...
Komentarz
-
-
Ogladalem wczoraj ten program.
To chyba w kazdej dziedzinie tak juz jest. Jesli sie nie znasz to cie oskubia. Nie wazne czy to auto, komputer, telefon, meble, budowlanka itd.
Na forum opisywany byl przypadek z alternatorem. Podobne koszty i chciwosc warsztatow.
Wlos sie na glowie jezy jakie walki robia. Mnie chyba tez w podobny sposob na wymiane napinacza paska walneli. Drugi raz tam chyba nie wroce z wlasnej woli.
Trzeba sie po prostu dzielic opiniami. Polecac tych dobrych i uczciwych, a oszustow na drzewo wyslac.
I tak jak w piosence "...zyje w kraju, w ktorym wszyscy chce mnie zrobic w ch...".Była: Skoda Fabia Combi 1.4 BKY 2006
Obecna: Skoda Octavia Combi FL 1.4 TSI 2011 CAXA
Silnik obecnie smaruje Mobil1 0w-40
Komentarz
-
-
Panowie, prawda jest taka, że to jest program robiony na zamówienie. Trzeba wziąć margines na to, że cześć materiału była zrobiona za wiedzą i przy czynnym udziale warsztatów które po prostu dostały za to pieniądze.
Poza tym, ciekaw jestem czy jakbym wóz z takimi usterkami podprowadził do tego prowadzącego program to czy by się tak szybko ogarnął gdzie szukać przyczyny.
Część prawdy na pewno w tym jest, ale sporo to czysta reżyseria.
Tak jak jest z produkcjami typu X-factor, MBTM, Idol, itp.
Tam tylko na castingu sam decydujesz co śpiewasz potem niby cię pytają co nam zaśpiewasz - jakby kuźwa nie wiedzieli... Podobnie z Voice of Poland - na prawdę uczestnika nie widzieli wcześniej.... taaa.
Ale wcześniejszy progrma o Emilu radarowcu już dużo bardziej prawdziwy
Komentarz
-
-
Co do wałków w warsztacie to niedawno u mnie w Lublinie koleś odebrał samochód z warsztatu z wyciętym katalizatorem
Miał naprawić auto, ukradł z niego części
O tym że nawet mechanikowi nie warto ufać, przekonał się właściciel volkswagena, który oddał auto do naprawy. Wyjechał bez katalizatora.
Jeden z mieszkańców Lublina zauważył w swoim samochodzie osobowym drobną usterkę, więc postanowił oddać auto do naprawy. Wybór padł na jeden z zakładów mechaniki samochodowej w dzielnicy Wrotków. Gdy po odebraniu auta pojechał do domu zorientował się, że z pojazdem coś jest nie tak.
Po dokładnych oględzinach znalazł przyczynę, okazało się że z samochodu został wymontowany nowy katalizator zaś w jego miejsce wstawiono nie dość że stary i całkowicie zużyty to na dodatek zupełnie nie pasujący gdyż pochodzący z innego modelu. Właściciel auta o wszystkim powiadomił policję.
Funkcjonariusze udali się do warsztatu gdzie we współpracy z jego właścicielem ustalili, że nieuczciwym mechanikiem jest pracujący tam 44-latek. Po jego zatrzymaniu przyznał się do winy, po czym wyjaśnił że w ten sposób chciał dorobić sobie do pensji. Warty 1000 złotych katalizator zamierzał sprzedać.
Mężczyzna był już w przeszłości karany, teraz zaproponował poddanie się karze 6 miesięcy pozbawienia wolności w zawieszeniu na 2 lata oraz grzywnę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kazik4x4Panowie, prawda jest taka, że to jest program robiony na zamówienie. Trzeba wziąć margines na to, że cześć materiału była zrobiona za wiedzą i przy czynnym udziale warsztatów które po prostu dostały za to pieniądze.
Zamieszczone przez kazik4x4Poza tym, ciekaw jestem czy jakbym wóz z takimi usterkami podprowadził do tego prowadzącego program to czy by się tak szybko ogarnął gdzie szukać przyczyny.
Co do hamulcy zasada podstawowa jest taka, że jeśli nie ma wycieków z układu (sprawdzenie całości to ile, 3 minuty na podnośniku?), a płynu jest za mało, to klocki i tarcze się skończyły i nie wolno w takiej sytuacji płynu dolewać, bo przy wymianie elementów na nowe, płyn wyleje się ze zbiorniczka niszcząc powłokę lakierniczą pojazdu.
Z drugiej jednak strony nie trzeba chyba być profesorem zwyczajnym mechaniki, by móc stwierdzić, czy płyn w zbiorniczku jest. Jeśli płyn w odpowiedniej ilości jest i jeśli czujnik poziomu jest sprawny (co także można sprawdzić w prosty sposób), dość jasne powinno być, by odwalić się od układu hamulca roboczego i szukać przyczyny w innym miejscu układu.
Ale wtedy trzeba byłoby także mieć w pamięci to, że feralna kontrolka (o ile jest jedna w samochodzie i nie ma drugiej z symbolem bębna hamulcowego i literki P) nie wskazuje wyłącznie problemów z płynem a o wiele częściej wskazuje właśnie zaciągnięty ręczny.
Tylko o tym wszystkim trzeba pamiętać i trzeba myśleć a nie używać siły (scena z demontażu filtra powietrza to mistrzostwo świata!)Pozdrawiam, Robreg.
----
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Zamieszczone przez robregTylko o tym wszystkim trzeba pamiętać i trzeba myśleć a nie używać siły (scena z demontażu filtra powietrza to mistrzostwo świata!)
Przy filtrze człowiek ewidentnie pokazał swoje motto życiowe: "mięśnie zarosły mi zwoje mózgowe..." A jak coś się zniszczy, nie będzie problemu, przecież i tak klient za wszystko zapłaci.Pozdrawiam, Robreg.
----
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kazik4x4Panowie, prawda jest taka, że to jest program robiony na zamówienie.
Zamieszczone przez kazik4x4Trzeba wziąć margines na to, że cześć materiału była zrobiona za wiedzą i przy czynnym udziale warsztatów które po prostu dostały za to pieniądze.w pierwszym odcinku ,nie widziałem tej zgody i współpracy warsztatów.
Z pierwszego warsztau wypuścili babkę ze świecącą na czerwono kontrolką hamulców , a z tyłu fotelik dla dziecka :twisted:
Komentarz
-
-
miałem oglądać, ale skończyłem na Emilu - łowcy fotoradarów..
co do TVN'u to czasem robią usterki "z pupy",
tak jak ktoś wspomniał, to ciekawe czy prowadzący od razu by znalazł coś co celowo zostało zrobione i nie jest typową usterką.President Johnny II + President Florida/ ML-145
O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport
Komentarz
-
-
Ja twierdzę, że usterka związana z kabelkiem przy hamulcu faktycznie mogła być dość trudna do wykrycia (tym bardziej, że trzeba było do niej zdemontować tunel), ale naciąganie na podwójną niepotrzebną wymianę alternatora albo twierdzenie że hamulce są do wymiany jest po prostu zwykłym oszustwem - a wymiana alternatora powinna być wręcz traktowana jak przestępstwo...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafikiZamieszczone przez oolsztyniakW firmie od rana słyszę o tym programie.
Można gdzieś w necie powtórkę zobaczyć?Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bishopZamieszczone przez kazik4x4Panowie, prawda jest taka, że to jest program robiony na zamówienie.
A oglądalność się robi takimi "sensacjami" jak w komentowanym właśnie odcinku.
Zamieszczone przez bishopZamieszczone przez kazik4x4Trzeba wziąć margines na to, że cześć materiału była zrobiona za wiedzą i przy czynnym udziale warsztatów które po prostu dostały za to pieniądze.w pierwszym odcinku ,nie widziałem tej zgody i współpracy warsztatów.
Zamieszczone przez westwi78To jest raczej wszystko ustawione.
Komentarz
-
-
kazik4x4, jednym słowem, nawet w programach telewizyjnych ludzi robi sie w ch.ja :evil:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
Komentarz